Gen electro

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer wordt de elektrische keuring uitgevoerd?

  • De elektrische keuring wordt uitgevoerd bij een nieuwe elektrische installatie of bij uitbreiding van de elektrische installatie wanneer er een aanpassing word gedaan in de zekeringskast.
  • Voor verkoop van de woning moet de installatie beschikken over de correcte keuringsattesten.
  • Om de 25 jaar moet de installatie worden herkeurd.
QBUS standalone installatie

Waarvoor dient de testknop op de differentieelschakelaar?

  • De testknop dient om het testen van de correcte werking van de differentieelschakelaar.
  • Deze moet 3-maandelijks door de eigenaar worden ingedrukt om de correcte werking te controleren. Als de differentieel hierbij niet uitschakelt, moet deze zo snel mogelijk worden vervangen. Dit om uw installatie als uzelf (enkel bij de 30mA) te beschermen.

Is de overspannings- of bliksembeveiliging verplicht?

Ja, volgens het AREI is deze verplicht en deze zullen wij ook altijd plaatsen. Deze is essentieel voor het beschermen van de elektrische installatie. De kleine meerkost kan u op termijn vele duizenden Euro’s uitsparen.

Klik hier voor meer info.

Is een domoticainstallatie duur?

Een domoticasysteem is ten opzichte van een basisinstallatie (aan-uit schakelingen) duurder. Maar hoe verder je op de traditionele basis wilt uitbreiden hoe kleiner het verschil in prijs en kan op een zeer uitgebreide* installatie zelf goedkoper uitvallen.

*Gedimde lichten, sturen van LED-strips, rolluiksturingen, zonnewering, klimaatcontrole, kloksturingen, aansturen met gsm of touchscreen op de muur, sfeerbedieningen.

Domotica vs Smart Home

GEN Electro

Contacteer ons!