GEN ELECTRO

Energiemanagement

In alle bouwprojecten is duurzaamheid de voorbije jaren steeds belangrijker geworden. Dankzij professioneel energiemanagement zorgen we ervoor dat uw woning of bedrijfsgebouw zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk ingericht is.

Zonnepanelen en batterijen

Het installeren van zonnepanelen is uiteraard milieuvriendelijk, maar ook rendabel. Zo verdient u uw investering stelselmatig terug. Bovendien geniet u van een premie als u kiest voor de installatie.

Nog onafhankelijk van het net wordt u als u uw zonnepanelen combineert met een thuisbatterij. Uw overtollige energie kan u opslaan en op een ander moment gebruiken. Kiest u in de toekomst bijvoorbeeld voor een elektrische wagen? Dan kan deze extra energie ongetwijfeld goed van pas komen.

Energiemanagement | Zonnepanelen | Thuisbatterijen | Kortrijk
Energiemanagement | Zonnepanelen | Thuisbatterijen | Kortrijk

Energiemanagementsystemen

Met GEN Electro installeren we niet alleen de zichtbare zonnepanelen en batterijen, maar ook de energiemanagementsystemen die ermee gepaard gaan. Een slim besturingssysteem kan namelijk een enorm verschil maken in uw verbruik.

Een energiemanagementsysteem – kortweg EMS – is meestal een app die u de kans geeft om uw zonnepanelen op een slimme manier te gebruiken. We kunnen het EMS aansluiten op uw digitale meter en zelf laten beslissen wanneer welk apparaat aangestuurd wordt. Het verhoogt het rendement fors en kan eventuele pieken afvlakken.

Heb je vragen?

Contacteer ons!